Тамара Коблик

Вперше у Тернополі медики відновили втрачені функції кисті двом військовим, які отримали мінно-вибухову травму (фото)

Вже на наступний після операції день втрачені функції кисті почали відновлюватись

Близько восьми місяців тому військові отримали травму, що призвела до ушкодження плечової кістки, мʼязів та променевого нерва. Внаслідок ураження, кисть не тільки втратила функції, але буквально нерухомо висіла. Протягом цього періоду чоловіки перенесли десять операцій з відновлення плечової кістки та ушивання нерва на плечі, але досягнути бажаного результату не вдавалось. Про це розповіли на сторінці Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги у фейсбуці.       

Тернопільські нейрохірурги, спільно з лікарями Інституту нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова, професором Ігорем Третяком та доктором медичних наук Олександром Гацьким вирішили провести операцію під назвою транспозиція сухожилків на передпліччі для відновлення функції кисті.

Завдяки злагодженій та висококваліфікованій роботі команди медиків, операції пройшли успішно. Вже на наступний день втрачені функції кисті почали відновлюватись. Наразі двоє військових проходять курс реабілітації на базі Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

Щиро дякуємо колегам нейрохірургам з Інституту нейрохірургії А.П.Ромоданова за високий професіоналізм та допомогу  в оперативному втручанні військовим в умовах нашої лікарні. Разом нам вдалось врятувати не лише кисті, а й повернути військовим надію на повноцінне життя, - кажуть медики.

Читайте також: У Тернополі врятували життя двох людей, пересадивши їм нирки від посмертного донора

4 роки поневірянь по лікарнях: тернопільські медики допомогли юнаку, який вже переніс 7 операцій

Щастя у кубі: у тернопільському пологовому народилася трійня (відео)

Фото зі сторінки Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео