Тамара Коблик

На Тернопільщині відбулася проща медичних працівників (фото)

Проща приурочена до Дня медичного працівника, який відзначається у День Святого Пантелеймона – 27 липня

Сьогодні, 27 липня, відбулася ХІ Професійна проща медичних працівників у Марійському Духовному Центрі «Зарваниця». Проща приурочена до Дня медичного працівника, який відзначається у День Святого Пантелеймона – 27 липня. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Проща медичних працівників є щорічною. Сотні працівників галузі не лише з Тернопільщини, а й з інших областей долучились до спільної молитви за мир та перемогу.

Проща – це насамперед жертва Богові свого часу та вияв довір’я до нього, а також унікальна можливість з’єднатися із Богом через Зарваницьку чудотворну ікону Пресвятої Богородиці, приступити до святих Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії, перебувати поряд із колегами у молитві.

Участь у цьогорічній прощі взяли працівники ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Об'єднані вірою та щирою надією, працівники Центру приїхали до Зарваниці на прощу медичних працівників, щоб молилися за перемогу, мир і цілісність нашої Батьківщини.

У своїй зворушливій проповіді Високопреосвященний Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк закликав вірян до єднання та стійкості:

Сьогодні ми прагнемо, щоб Божественна сила у всій своїй могутності осяяла зневірений та поранений український народ. Саме у ній, у силі воскреслого Христа, сяє для нас промінь надії. Це джерело нашої непереможності, невмирущості та стійкості духу. Саме звідти випромінюється світло, яке веде до перемоги над ненаситним хижаком – російським загарбником.

Фото зі сторінки Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео