Ростислав Фук

На Тернопільщині відбулася щорічна проща до Буцнівської чудотворної ікони (фото)

Одна з найвідоміших чудотворних ікон Поділля – сльозоточивий образ Матері Божої зберігається у храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії у селі Буцнів 

У селі Буцнів Великоберезовицької громади 29 червня відбулась проща до чудотворної ікони, під час якої молилися за мир в Україні та українських воїнів. Про це повідомили у пресслужбі Великоберезовицької громади.  

Прощі до Буцнівської чудотворної ікони Матері Божої відбуваються вже 8 років. Цьогоріч Архиєрейську Святу Літургію очолив владика Василій Семенюк, Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ у співслужінні з великоберезовицьким деканом отцем Євгеном Кобильником та оотцем Олександром Більським, який є парохом в церкві на деокупованій Херсонщині у місті Берислав, а також з ректором Тернопільської Вищої Духовної Семінарії о. Іваном Римарем. 

Церква Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, де зберігається чудотворна ікона, є пам’яткою архітектури національного значення в Україні. Понад два з половиною століття на головному престолі храму є Буцнівська чудотворна ікона Божої Матері – християнська святиня України, копія Ченстоховської (Белзької) чудотворної ікони, яка належить до двадцятки плачучих ікон України, - написали на фейсбук-сторінці громади, – йдеться в повідомленні.

Упродовж служби здійснювали сповідь священники Великоберезовицького деканату.  Під час проведення Літургії Митрополит Василій Семенюк висвятив нового священника Петра Кварцяного, який буде префектом (вихователем) у Тернопільській Вищій Духовній Семінарії.

Читайте також: «Снаряди падали просто біля нашої церкви»: на Тернопільщині побував отець-диякон Пахомій, який розповів про службу у Херсоні

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній прибув до Тернополя

Фото Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео