Олена Чепіль

На Тернопільщині відкрили пам’ятник Герою Ярославу Мазнику (фото)

Ярослав Мазник був футболістом, майданівцем, активістом рідного села. Після 24 лютого став на захист України. Загинув у Боях під Бахмутом 26 березня. Вічна і світла пам'ять 

Пам’ятник загиблому Герою Ярославу Мазнику відкрили та освятили у селі Жабинці на Тернопільщині 8 жовтня. Вечір пам’яті присвятили Дню народженню захисника, який відбувся напередодні. 5 жовтня Ярославу виповнився б 41 рік.

Герой завжди був дуже активним. Відомий як футболіст, колишній голкіпер ФК “Сокіл”. Брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. А на початку повномасштабного вторгнення пішов боронити кордони України. Загинув Ярослав Мазник 26 березня у боях під Бахмутом. Тіло Героя зустріли у рідному селі Жабинці на Чортківщині 15 червня. 

Незважаючи на дощ, який лив безперестанку, всі місцеві мешканці, рідні, близькі, знайомі зібралися на освяченні пам'ятника Ярославу Мазнику. Слава Героям, які боролися та загинули за нашу країну. Вічна і світла пам'ять, - каже жителька села Жабинці Христина Зозук.

Пам'ятник спорудили біля школи, де навчався Ярослав Мазник. Поруч також розташований меморіальний комплекс на честь борців за волю та свободу України. До складу комплексу входить й пам’ятник ще одному уродженцю Жабинців — кіборгу Володимиру Труху, який загинув у 2015 році, захищаючи Донецький аеропорт. 

Поки ми живі — житиме памʼять про наших Героїв. Пам’ятники Володимиру та Ярославу щодня зустрічатимуть та проводжатимуть поглядом учнів, односельчан, які проходитимуть повз. Герої поклали життя, аби ми жили в мирній Україні, тому зберегти памʼять - це найменше, що можемо для них зробити, - зазначає художня керівниця будинку культури села Жабинці Інна Зозук. 

Після освячення памʼятника на стадіоні села Жабинці відбувся товариський матч. Футбол присвятили Дню народженню футболіста і Героя Ярослава Мазника. У турнірі зустрічалися команди ФК «Сокіл ветерани» та ФК «Сокіл». З рахунком 2:1 перемогу здобула команда ФК «Сокіл ветерани». 

Дякуємо всім учасникам та гравцям за участь, а всім присутнім — за те, що вшанували пам'ять Ярослава. Слава Україні, Слава нашим Героям, - написали на фейсбук-сторінці місцевої футбольної команди. 

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео