Ростислав Фук

На Тернопільщині викрили підозрюваного у незаконному збуті зброї (фото, відео)

Під час обшуків у чоловіка вилучили артснаряди, ручний кулемет, автомати, ручні гранати, набої, вибухівку

У ході слідчо-оперативних заходів тернопільськими слідчими під оперативним супроводом СБУ в Тернопільській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях та за процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури затримано 47-річного жителя Дніпропетровщини, котрий зберігав у своєму помешканні цілий арсенал зброї та вибухонебезпечних предметів. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

У ході санкціонованих обшуків, проведених на Дніпропетровщині, та негласних слідчих розшукових дій, що проходили на Тернопільщині та Івано-Франківщині, оперативники вилучили понад 40 артилерійських снарядів, ручний кулемет Калашникова, два автомати, 9 ручних гранат із запалами, 8 гранатометних пострілів, обріз мисливської рушниці, револьвер, майже 1500 набоїв, вибухові речовини та детонатори.

Усі вилучені предмети направили на експертизу, за результатами якої буде ухвалено рішення про можливість передачі їх для потреб Сил оборони.

Організатору злочинної мережі вже повідомили про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх причетних до незаконного обігу зброї.

Читайте також: Тернопільські поліцейські викрили продавця нелегальної зброї

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео