Тамара Коблик

На Тернопільщині внутрішньо переміщеним особам виплатили понад мільярд гривень допомоги

На Тернопільщині створили раду з питань внутрішньо переміщених осіб

На кінець 2023 року в Тернопільській області проживало 73247 внутрішньо переміщених осіб, з них: 21156 дітей; 2751 особа з інвалідністю; 11456 осіб пенсійного віку. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

За поданням місцевих управлінь соціального захисту населення, Міністерство соціальної політики України з початку звітного року виплатило допомогу на проживання в сумі 1,01 млрд гривень, (з початку дії постанови - 2,91 млрд гривень).

З метою налагодження комунікації між волонтерськими, благодійними, громадськими організаціями та державними інстанціями 3 лютого 2023 року при обласній військовій адміністрації створили раду з питань внутрішньо переміщених осіб.

Також ради з питань ВПО створено в Кременецькій, Тернопільській, Чортківській районних військових адміністраціях та у 24 територіальних громадах області.

На сьогодні вже створили дашборд із даними щодо наданої допомоги міжнародними та місцевими неурядовими організаціями. Усі охочі партнери мають змогу долучитися до проєкту та оприлюднювати дані щодо уже наданої гуманітарної допомоги в територіальних громадах Тернопільської області. Цей дашборд розміщений у відкритому доступі на офіційних ресурсах адміністрації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео