Ростислав Фук

На Тернопільщині водій з ознаками алкосп'яніння намагався «домовитися» з патрульними за тисячу доларів

Чоловіка зупинили за порушення правил дорожнього руху

Водій з явними ознаками алкогольного сп'яніння пропонував патрульним 1000 доларів за непритягнення до відповідальності, повідомляють на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, 8 травня, близько 22 години поліцейські зупинили автомобіль Skoda за порушення правил дорожнього руху – водій декілька разів їздив по колу на перехресті, де організовано круговий рух з ввімкнутим поворотником.

Спілкуючись з чоловіком патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Йому запропонували пройти огляд на визначення стану сп'яніння на місці зупинки або в найближчому медичному закладі, однак водій категорично відмовився.

Під час спілкування з патрульними чоловік неодноразово пропонував їм хабаря. Інспектори попереджали його про кримінальну відповідальність за такі дії, однак водій не залишав спроб «домовитися». Патрульні зафіксували пропозицію хабаря та викликали на місце слідчо-оперативну групу.

На громадянина поліцейські склали протокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та винесли постанову за частиною 2 статті 122 (Порушення правил дорожнього руху) КУпАП.

Вкотре наголошуємо! Відповідно до частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України — карається штрафом або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк, – кажуть патрульні.

Читайте також: У Тернополі п’яний водій вчинив ДТП

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео