Ростислав Фук

На Тернопільщині засудили до 15 років працівницю податкової за державну зраду

Засуджена брала участь у заходах, спрямованих на підривну діяльність проти України

суд009

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду жительку селища Мангуш Донецької області за державну зраду засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що громадянка України, перебуваючи на тимчасово окупованій території у Донецькій області, будучи працівником правоохоронного органу, всупереч Присязі державного службовця, пішла на співпрацю з ворогом й добровільного зайняла одну з посад у так званому «Міністерстві доходів і зборів днр».

Добровільно працюючи на ворога у незаконно створеному правоохоронному органі, «ревізорка-інспекторка» з 8.03.2022 по 17.06.2022 надавала консультації мешканцям окупованих територій та брала участь в організованих представниками держави-агресорки заходах у проведенні підривної діяльності проти України, – йдеться в повідомленні.

Жінку судили за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Строк відбування покарання засудженій рахуватиметься з моменту її затримання.

Засуджена брала участь у заходах, спрямованих на підривну діяльність проти України

Фото з відкритих джерел та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео