Ростислав Фук

На Тернопільщині засудили терориста «ЛНР» до 13 років позбавлення волі

Засуджений був командиром протитанкового артилерійського взводу терористичної групи «Брянка СССР»

Тернопільські прокурори підтримали публічне обвинувачення відносно жителя Луганщини, обвинуваченого в участі у діяльності терористичної організації «ЛНР». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.  

Завдяки спеціальному досудовому розслідуванню, яке проводили слідчі СБУ, за процесуального керівництва обласної прокуратури встановлено, що у 2015 році обвинувачений добровільно вступив до одного з підрозділів силового блоку терористичної організації «ЛНР»- терористичної групи «Брянка СССР», обравши собі прізвисько «Тьомний».

На посаді командира протитанкового артилерійського взводу терористичної групи «Брянка СССР» луганчанин відповідав за бойову підготовку, за збереження озброєння, техніки та майна взводу, а також керував підпорядкованими йому учасниками терористичної групи у веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України та засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений знаходиться в розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.

Читайте також: Добровільно очолила митний пост «ЛНР» – на Тернопільщині судитимуть луганчанку

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео