Тамара Коблик

На Тернопільщині завершили розслідування щодо пенсіонерки, підозрюваної у співпраці з окупантами

Справу щодо жительки Запоріжжя передали до суду

Тернопільським управлінням СБУ завершено розслідування колабораційної діяльності жительки селища Розівка, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та приєдналась до органів окупаційної адміністрації в Запорізькій області.

Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Слідчими встановлено, що після захоплення окупантами Розівки жінка брала участь у мітингах окупаційної влади та закликала співгромадян підтримати приєднання населеного пункту до складу «донецької народної республіки».

Також проросійськи налаштована жителька селища Розівка допомагала загарбникам організовувати фейковий плебісцит про «приєднання» Запоріжжя до складу країни-агресора, агітувала громадян брати участь у голосуванні, координувала роботу представників т.зв. «виборчої комісії», а також забезпечувала доставлення вже заповнених бюлетенів для підрахунку. 

Досудове розслідування протиправної діяльності завершено за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, а обвинувальний акт разом із беззаперечними доказами її вини скеровано до суду.

За порушення ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Фото СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео