Віра Олександрович

Тернопільщина: Ярослав Давибіда, Наталія Рус та Ігор Комендат підписали важливий документ

Меморандум

Меморандум про протидію трудовій міграції підписали на Тернопільщині представники фіскальної та міграційної служб і управління Держпраці в області.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, кожне із цих відомств причетне до реалізації державної політики у певній галузі, а також - забезпечує захист державних інтересів. Цим і пояснюється їхнє спільне рішення.

- До прикладу, міграційна служба протидіє трудовій міграції, фіскальна контролює наповнення бюджетів, а управління Держпраці здійснює нагляд та контроль за дотриманням законодавства про працю, - пояснюють у податковій. - Тож, від застосування спільних заходів ефективність роботи у вказаному напрямку тільки зростатиме.

Усвідомлюючи необхідність спільних дій, начальник Управління Державної міграційної служби в Тернопільській області Ярослав Давибіда, начальниця Управління Держпраці в області Наталія Рус та начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат (див. на фото – прим.) скріпили своїми підписами тристоронній Меморандум про співробітництво.

- Мета такого документа – розробляти та реалізовувати спільні програми, спрямовані на підвищення правової свідомості та податкової культури учасників ринку праці як громадян, так суб’єктів господарювання, попереджати порушення у сфері трудової міграції, - стверджують фахівці.

Адже нелегальне працевлаштування, на їхню думку, завдає збитків місцевим бюджетам, а самі працівники позбавлені соціальних гарантій.

- Я впевнений, що наша спільна співпраця сприятиме результативному втіленню державної політики у сфері трудового законодавства, оскільки основне завдання кожної з очолюваних нами служб – захист інтересів громадян, - наголошує Ігор Комендат.

На його думку, застосовуючи заходи просвітницького, інформативного характеру, аналізуючи причини та умови порушень, можна розробити ефективні методи протидії подібним явищам.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео