На Тернопільщині оприлюднили попередні причини харчового отруєння 27 учнів
У Тернопільській області стали відомі причини харчового отруєння 27 учнів війсьового коледжу, 25 з яких потрапили у лікарню.
Про це повідомляє обласне управління Держпродспоживслужби.
– За інформацією лабораторного центру із 25 хворих, що були госпіталізовані, у 8 виділено норовірус, у 2 – норовірус та стафілокок і у 4 – стафілокок. В капусняку виділено мезофільні аеробні мікроорганізми, в гороховому пюре – сальмонелу та стафілокок, в салаті з буряка виділені бактерії кишкової палички, – йдеться у повідомленні.
Окрім цього, повідомляється, що із 20 змивів з технологічного обладнання та інвентаря у 19-ти виявлені бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Лабораторні дослідження виявили фрагменти РНК норовірусів, в зв’язку з чим начальник Збаразького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області виніс припис щодо термінового проведення дезінфекції водопровідної мережі та забезпечення закладу питною водою гарантованої якості з інших джерел.
За результатами обстеження контактних осіб, персоналу харчоблоку у трьох працівників харчоблоку виділений норовірус. Зараз вони тимчасово відстороняються від роботи. Остаточних результатів всіх досліджень ще немає, епідрозслідування триває. Як повідомляло агентство, минулого тижня напередодні з харчовим отруєнням у місті Збараж потрапили до лікарні 25 вихованців коледжу віком від 15 до 18 років.
Фото з відкритих джерел