Оксана Бучко

На Тернопільщині покажуть «Цифровий світ як він є»

Image003

Особливу школу відкрили у Шумській ОТГ, що на Тернопільщині. Там навчатимуть медіаграмотності, способів захисту персональних даних, підвищення грамотності при використанні соціальних мереж, дотримання авторських прав у цифровому світі. Так втілюватимуть проект Школи «Цифровий світ як він є», яка протягом 2020 року буде функціонувати для всіх бажаючих у приміщенні Шумської центральної бібліотеки.

Запуск її першого курсу для дівчат та хлопців віком 14-18 років відбувся 16 лютого. Стартове заняття тренери школи присвятили «Історії розвитку ІТ комунікацій». А всього в межах одного курсу проведуть 10 тематичних занять, пише insource.com.ua.

Image006
Image006

Варто зазначити, що організатори відбирали учасників Школи відповідно до попередньої реєстрації та свідомо обмежували кількість слухачів одного курсу. Це пов’язано з тим, що метою школи є не просто поінформувати про щось, а дати конкретні та актуальні знання та навички. На думку організаторів, позитивного та відчутного результату можливо досягнути лише працюючи з невеликою аудиторією.

Команда Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» спільно з Шумською центральною бібліотекою запланували протягом 2020 року провести ще два курси для різних вікових груп по 10 занять кожен:

-травень-липень – курс для людей 18-60 років.

-серпень-жовтень – курс для людей срібного віку.

Кількість учасників одного курсу не буде перевищувати 12 осіб.

Заняття проходитимуть протягом 2020 року щонеділі в приміщенні Шумської центральної бібліотеки (Тернопільська область) і будуть безкоштовними. Наповненість лекцій, особливості подачі інформації, приклади та практичні елементи занять будуть коригуватися відповідно до вікової групи та індивідуального запиту аудиторії.

Наступне заняття Школи «Цифровий світ як він є» заплановане на 23 лютого.

Фото insource.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео