Оксана Бучко

На Тернопільщині представили кукурудзу, яку не потрібно додатково висушувати

Серед 12 насіннєвих компаній, які представили свої гібриди кукурудзи під час чемпіонату на демополях компанії «Агропродсервіс» в селі Настасів 19 жовтня, була компанія Saatbau. Її спеціалісти розповіли про гібриди, які не вимагають додаткового досушування та стійкі до різноманітних захворювань.

- На полях Тернопільщини радимо висівати гібриди кукурудзи «Артуро», «Лопіно», «Данубіо», «Норіко», «Сатіво», - розповідає регіональний представник компанії Ігор Хименець. -  Вони стійкі до посухи. Мають до 3 метрів висоти і потужну кореневу систему. Тому вони практично застраховані від вилягання.

Загалом, урожайність кукурудзи Saatbau на полях Тернопільщини склала цього року 12 т/га. Показник вологості потішив представників – 20-22%. Тож аграріям не доведеться спрямовувати додаткові витрати на досушування зерна.

IMG_20181019_120942
IMG_20181019_120942

- Ми і надалі підбиратимемо гібриди, які оптимально підходять для конкретних територій, - додав Ігор Хименець. Наша селекційна компанія триває в країнах Європи. Ми хочемо також адаптувати насіння до полів цих країн. Для аналізу потрібно 5 років, тому цей процес тривалий.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео