На Тернопільщині продовжуються екологічні місії (фото)

tr1

Нещодавно у селища Кальне та Щепанів, Козівського району, завітав референт Екологічного Бюро УГКЦ о. Василь Шафран. Представники місцевої влади, парафіяни та школярі почули заклики та вчення Католицької Церкви щодо довкілля та про християнський обов’язок милосердного ставлення до усього Божого створіння.

В обох парафіяльних храмах були відслужені Святі Літургії. Молодь та всі присутні спільно молились за шанобливе та милосердне ставлення до всього Богом створеного світу. Екореферент представив, як сьогодні через людську діяльність забруднюється повітря, вода, земля, гинуть тварини, рослини, птахи і цей чорний список щоденно зростає і зростає. Тому Церква сьогодні закликає віруючих та усіх мешканців нашої планети, бути не руйнівниками, а охоронцями нашого спільного дому – Землі.

Особливу увагу екореферент звернув на проблему паління сухих органічних залишків, яка найчастіше зустрічається у сільській місцевості. Кожен присутній отримав пам’ятку доброго християнина із обіцянкою берегти свою батьківщину та шанувати і любити усе Боже створіння. По завершенню богослужень і на пам’ятку цих екологічних місій біля обох храмів були висаджені декоративні дерева туї та кипарису, які в рамках всеукраїнської акціїї «Посади дерево миру» було надано національним природним парком «Кременецькі гори». Парохіяни, зі своєї сторони, віддячились екореференту місцевими солодкими дарунками.

Відтак, в актовому залі школи І-ІІІ ступенів с. Кальне зібрались усі учні, вчителі та представники влади. У своєму зверненні до учнів, о. Василь звернув увагу на залежність екологічного стану нашої планети, нашої країни та наших місць проживання, від стилю нашого життя. Усі тези екореферента були підсилені різними мультимедійними слайдами та відеоматеріалами, які присутні мали можливість переглянути і прокоментувати. Діти змогли також ознайомитись із різними гаджетами та пристроями еко-валізи, які для багатьох стали дуже цікавими.

Усі зустрічі на обох парафіях, були ретельно підготовлені місцевим парохом о. Степеном Олексюком, який душпастирює в цих околицях і дбає про духовне та екологічне просвіщення своєї пастви. Тому для парохіяльних та шкільної бібліотечок було подаровано різні друковані видання Екологічного Бюро УГКЦ, інформує Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкрити джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео