Віра Олександрович

Тернопільщина: варто було «потрусити» і вони борги сплатили

Гривня

На понад 38 млн грн із початку цього року скоротили свій податковий борг на Тернопільщині юридичні особи. Такі тенденції тішать фіскалів.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні-липні 680 юридичних осіб, зареєстрованих на території Тернопільської області, які допустили податковий борг, скоротили його на 38,4 млн грн, - уточнюють у податковій. - У тому числі, в повному обсязі – 463 суб’єкти господарювання. Вони внесли суму - 21,1 млн грн.

Лише у липні щодо 219 юридичних осіб, які допустили податковий борг до 1 липня, скоротили його на 3,9 млн грн, у тому числі в повному обсязі на 153 суб’єктах господарювання (2,3 млн грн).

У рахунок погашення податкового боргу за 7 місяців до зведеного бюджету спрямували 29,1 млн грн, а до державного – 23,2 млн грн, - констатують фіскали.

У січні-липні подали 96 звернень до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб на суму податкового боргу 40,1 млн грн. Натомість задоволили 52 звернення на суму 24,1 млн грн.

Щодо звернення стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби, то до суду направили 135 позовів на суму податкового боргу 3,3 млн грн, - підсумовують фахівці.

До речі, із початку цього року надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету становлять 431,1 тис. грн, у тому числі в липні – 43,4 тис. грн. Зокрема, до державного – 60,9 тис. грн і до місцевих бюджетів – 370,2 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео