На Тернопільщині справжнє лихо: велика вода прорвала дамбу (фото)

с10

Мешканці міста Копичинці, Гусятинського району Тернопільської області сьогодні забили на сполох, адже вранці побачили майже осушений став. Після чого у мережі Інтернет почали з’являтися фото самого ставка і міркування місцевого населення з цього приводу.

Для більшості – це справді лихо, адже разом з водою з міста «пішла за течією» й уся риба.

Сьогодні вранці (усі війни і катаклізми починаються саме зранку) в Копичинцях почав зникати ставок - старі шлюзи на старому аварійному мості не витримали тиск великої води. І весь той величезний масив води разом з підводною живністю раптово пішов на південь, в теплі краї, зруйнувавши кам'яні елементи древнього моста, - пише Thieri Newman у Facebook. - Ну а що зробиш, живемо ми в час техногенної руйнації, коли старі інженерні споруди, зроблені ще як не за Польщі, то за совдепії, через брак належних коштів відмовляються служити далі і зриваються «в еміграцію». Ентропія наступає. А колись на цьому ставку був красивий острів з вербою, люди відпочивали на берегах, купалися, плавали на алюмінієвих човниках химерного дизайну. Виходить, що ми - безруке покоління, яке не може навіть втримати те, що було створене до нас.

Також місцеві жителі просять у представників влади допомоги: «Степан Барна, справа честі і гонору відновити ставок у первинній красі. Допоможіть місту Копичинці справитися з цим викликом! Знаю, що відгукнетеся...».

с1
с1

с2
с2

с3
с3

с5
с5

с7
с7

с8
с8

с6
с6

с9
с9

с11
с11

с12
с12

с13
с13

Фото:  Thieri Newman та Роман Василик

Вибір читачів за тиждень

Відео