Олеся Поліщук

На Тернопільщині суд зобов'язав «Укрзалізницю» виплатити по 100 тисяч моральної шкоди родичам загиблого 

1208110_news

Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу Акціонерного товариства «Українська залізниця» на рішення Зборівського районного суду від 9 червня 2021 року щодо відшкодування моральної шкоди батькам загиблого внаслідок нещасного випадку працівника залізниці.

- Як встановлено судом першої інстанції, 24 червня 2015 року під час виконання трудових обов'язків на залізничному перегоні Зборів – Золочів загинув працівник колії Андрій С., - повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду. - У квітні 2021 року батьки потерпілого, Марія С. і Мирон С. звернулись до Зборівського районного суду із позовом до АТ «Українська залізниця» про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю їхнього 38-річного сина, у розмірі по 500 тис. грн кожному.

Рішенням Зборівського районного суду від 9 червня 2021 року позов задоволено частково: на користь позивачів із АТ «Українська залізниця» стягнуто по 100 тис. грн моральної шкоди без стягнення податків та обов'язкових платежів.

- Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, представник АТ «Укрзалізниця» подав апеляційну скаргу, в якій просив дане рішення скасувати та відмовити позивачам у задоволенні позовних вимог, - розповідали в пресслужбі.

За результатом апеляційного розгляду постановою Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу АТ «Укрзалізниця» залишено без задоволення, а рішення Зборівського районного суду від 9 червня 2021 року – без змін.

Як повідомляв «Терен», трагедія трапилася на перегоні «Зборів-Золочів» поблизу станції Плугів. 38-річний житель Зборівського району потрапив під потяг «Москва-Львів» і від отриманих травм помер на місці.

Фото з сайту суду

Вибір читачів за тиждень

Відео