Дарія Шевченко

На Тернопільщині судитимуть групу осіб, яка незаконним способом утримувала людей у псевдореабілітаційному центрі

naruchniki_new_b006__8npuasz

На Тернопільщині організоване угрупування, яке незаконним способом позбавило 15 осіб волі, постане перед судом. До злочинної групи належали 6 людей. Вони створили псевдореабілітаційний центр, в якому утримували начебто алкозалежних, наркозалежних та ігроманів.

Група переконувала родичів пацієнтів у необхідності лікування, забирала у хворих телефони, знущалися з них. Відомо, що до злочину причетний лікар Тернопільського обласного наркодиспансеру, який був у складі угрупування.

- Він скеровував хворих після завершення їх лікування у медичному закладі до псевдореабілітаційного центру для нібито психологічної реабілітації та продовження лікування від наркоманії та алкогольної залежності. Також медик здійснював там огляд хворих та призначав їм препарати, що викликали сонливість та пригнічували волю, - розповідає Прокуратура Тернопільської області.

Також у ході слідства з’ясовано, що деяких хворих викрадали із дому та примусово доставляли у реабілітаційний центр. Встановлено, що родичі платили у медичному закладі від 10 до 30 тисяч гривень в місяць.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео