Юля Вітюк

На Тернопільщині відбудеться Всеукраїнська проща для родин загиблих військовослужбовців (відео)

Каплиця-пантеон в селі Лішня Кременецької громади єдиний в Україні храм, де розміщені дошки пам’яті з іменами загиблих в АТО/ООС воїнів з понад 10 областей. Щороку тут відбувається Всеукраїнська проща родин загиблих Героїв. 

Цьогоріч вп’яте відбудеться Всеукраїнська проща родин загиблих. Це свого роду невеликий ювілей для нас, тому що вдалося на протязі цих років зібрати в одну сім’ю, родину всіх матерів, батьків, дружин загиблих у війні на Сході. Проща традиційно триває три дні з 5 по 7 серпня, наголошує Андрій Любунь, отець ПЦУ.

Захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку матерям, батькам, дружинам, дітям та загалом родинам загиблих. Цьогоріч планують добудувати каплицю-пантеон, щоб розмістити всі плити з іменами Героїв на стінах храму.

Кожного разу ми дивуємо чимось приємним родини і це місце доповнюється чимось. Цього року ми хочемо, якщо нам дозволить Бог, залити фундамент для добудови каплиці-пантеону. Адже в нас є велика проблема, більше як 50 плит зараз просто лежать на землі з іменами загиблих і їх вже немає просто куди чіпляти. Ми хочемо побудувати цю каплицю, щоб розмістити всі плити, адже дуже важливо, щоб всі хлопці були разом на стінах храму, а не десь поза храмом. 

Отець Андрій закликає усіх небайдужих долучитися духовно та матеріально до розширення каплиці-пантеону, щоб допомогти зберегти пам’ять про наших Героїв.

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео