Орест Сарматський

На Тернопільщині відстрочку від призову в армію отримає ще одна категорія громадян

630_360_1534854463-8071 (Copy)

Ще одна категорія жителів Тернопільської області додасться до переліку тих, кого не стосуватиметься призов у Збройні Сили України.

Справа у тому, що Верховна Рада відстрочила призов на військову службу для співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За це рішення проголосували 282 народних депутата, передає «Я і Закон».

- Документ розширює перелік громадян, яким надається відстрочка від призову на військову службу. Так, в пояснювальній записці зазначено, що призов на строкову військову службу осіб рядового і начальницького складу, які проходять службу цивільного захисту, ускладнює виконання органами та підрозділами ГСЧС завдань за призначенням, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що відтепер рятувальники і начальницький склад служби звільнені від призову на строкову військову службу на час їх роботи в ДСНС поряд з педагогами, медиками, священиками, поліцейськими тощо.

Це, на думку авторів законопроекту, дозволить відомству якісно виконувати завдання за призначенням у мирний час та в особливий період, а також у разі введення надзвичайного стану і проведення цільової мобілізації.

Фото: Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео