Віра Олександрович

На Тернопільщині висунули три вимоги до Володимира Зеленського  

Облрада

Терміновий брифінг скликали у Тернопільській обласній раді сьогодні, 4 грудня. Політики оприлюднили заяву щодо недопущення порушення національних інтересів України під час зустрічі у Нормандському форматі, повідомили на сайті облради.

Власне, під час зустрічі керівництва обласної ради із уповноваженими представниками фракцій йшлося про спільну заяву політичних партій «Європейська солідарність», «Голос» і ВО «Батьківщина», озвучену з трибуни Верховної Ради вчора, 3 грудня.

Учасники зустрічі спершу змогли висловити свою позицію. Виявилося, усі вони вважають, що виклики, які стоять нині перед країною, можуть поставити під ризик саму українську державність. Саме через це, на їхню думку, необхідно об’єднатись, щоб протидіяти реалізації сценарію держави-агресора, тобто Росії.

Врешті, керівництво обласної ради та уповноважені представники фракцій прийняли заяву до очільників країни, органів місцевого самоврядування усіх рівнів із закликом «…не допустити капітуляції України!».

Заява
Заява

У цьому документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…заявляємо про необхідність дотримання під час переговорів у Нормандському форматі принципових позицій – «червоних ліній», порушення яких завдасть непоправної шкоди Україні: Жодних компромісів щодо унітарності держави – ніякої федералізації; Жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу; Жодних політичних дій, зокрема виборів, на нині окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і де окупації, зокрема виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю за кордоном; Жодних компромісів щодо де-окупації та повернення Криму Україні; Жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії…».

Принагідно політики висунули кілька вимог: - забезпечення принципу «спершу безпека», включаючи всеохоплююче припинення вогню, виведення російських військ і зброї з території України; - повернення контролю України над українсько-російським кордоном; - жодних газових контрактів в обмін на національну безпеку.

Нагадаємо, у патріотичних громадських організаціях на Тернопіллі серйозно стривожені наслідками поїздки Президента Володимира Зеленського у Париж. Через це активісти нещодавно підготували і озвучили звернення до сесії обласної ради. Окрім того, у Тернополі організували Форум під назвою «Рух опору капітуляції». На цей захід приїхали близько 70-ти представників різних громадських організацій і партій із нашої, Чернівецької, Львівської та Івано-Франківської областей. На цій зустрічі організатори анонсували акцію під назвою «Ніч на Банковій». Її проведуть у Києві у неділю, 8-го грудня.

Фото з сайту ТОР

Вибір читачів за тиждень

Відео