На Тернопільщині завершено розслідування щодо жителя Луганщини – бійця мотострілецького полку «ЛНР»

photo_2021-06-16_14-27-11

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини – бійця мотострілецького полку «ЛНР» за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що луганчанин у січні 2015 року добровільно вступив до складу терористичної організації «ЛНР» та призначений до «6 окремого козачого мотострілецького полку імені М. Платова 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР» командиром танка танкового батальйону.

Упродовж 2015-2021 років обвинувачений проводив військові навчання із іншими учасниками вказаної терористичної організації та брав активну участь у бойових діях у складі терористичної організації «ЛНР» на окупованій території Луганської області з метою протидії правоохоронним органам і Збройним Силам України, чим забезпечував функціонування терористичної організації «ЛНР», як псевдодержавної структури.

Завершено заочне досудове розслідування, що здійснювалось слідчими СВ Управління СБУ в Тернопільській області, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури на своїй фейсбук-сторінці.

Янко Анна

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео