Оксана Бучко

На території Тернопільського району та у Тернополі знайшли небезпечні сюрпризи

245286696_2074770562662453_2743141643026219121_n

Небезпечними сюрпризами нагадує про себе Друга світова війна на території Тернопільського району та обласного центру. Так, протягом одного дня виявили сім артснарядів та ручну гранату.

Тернополянам просять не вилучати самостійно таких знахідок і навіть не торкатись до них, а одразу дзвонити рятувальникам на «101».

Як повідомляє управління ДСНС, предмети виявили: - у лісовому масиві поблизу с. Носів Підгаєцької територіальної громади Тернопільського району - два артснаряди, калібром 76 мм та 100 мм, часів Другої світової війни, вилучено групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області, вилучила група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області; - поблизу села Старе Місто Підгаєцької територіальної громади Тернопільського району (на місці НС) - п’ять артснарядів АС-88 мм часів Другої світової війни, додатково виявили та зосередили в безпечному місці. - на території парку «Національного відродження» міста Тернополя під час проведення будівельних робіт - одну ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.

До місця небезпечної знахідки направили піротехніків ДСНС.

Після детального обстеження прилеглої території вибухонебезпечний предмет вилучать та знищать в безпечному місці шляхом контрольованого підриву.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео