Оксана Бучко

На туристичному форумі Тернопілля говорили про «Зелені шляхи»

unnamed (28)

Створення мережі «Зелених шляхів», агрорекреаційних кластерів, перспективи сільського туризму, ефективне використання туристично-рекреаційного потенціалу територіальних громад – про це говорили учасники регіонального туристичного форуму «Громада. Розвиток. Туризм». Захід уже  розпочав свою роботу 21 грудня, на базі санаторію «Медобори». Участь у ньому бере 70 учасників – представники громадських організацій, туристичних фірм, органів місцевого самоврядування та об`єднаних територіальних громад.

Організовують  форум Тернопільська обласна державна адміністрація, обласна рада, ГО «Туристична Асоціація Тернопілля».

unnamed (29)
unnamed (29)

- Ми показуємо на форумі, як створювати туристичний продукт та займатись його промоцією, - розповів керівник управління розвитку туризму ОДА Назар Яворський. – Керівники територіальних громад повинні говорити про потенціал своїх об’єднань. Адже туризм – одна з найбільших бюджетонаповнюючих галузей.

За словами Назара Яворського, найбільшими досягненнями року у сфері туризму в області вважають знакування веломаршрутів в національно-природному парку «Кременецькі гори» (200 км). А також створення туристичної асоціації Тернопілля.

- Сьогодні мова йде про реалізацію проекту «Зелені шляхи», ми його детально обговорили під час форуму, - додає Назар Яворський. – Подаємо його на розгляд сесії, щоб отримати кошти для реалізації.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео