Тетяна Бакай

На виставці у Тернополі представили портрети полеглих воїнів (фото, відео)

На виставці зібрали понад сотню портретів загиблих захисників Тернопільщини за 2014-2022 роки

Понад сотню портретів полеглих Героїв з Тернопільщини за 2014-2022 роки представили на виставці “Вони життя віддали за волю України”. Відкриття виставки відбулося з нагоди дня Героїв 23 травня в обласному краєзнавчому музеї. Захід відвідали ветерани російсько-української війни, поранені військовослужбовці, які проходять лікування у Тернополі, жителі міста.  Вони кажуть, немає нічого важливішого, аніж пам’ять про тих, хто віддав своє життя, й тих, хто досі боронить наш спокій.

Ми повинні розуміти, що якщо перестанемо боротись, то Україна перестане існувати. Для нас усіх пам’ять про Героїв  давніх часів, і сьогодення є святою і їх повинен пам'ятати кожен. Тож попри усе потрібно гуртуватися, боротись та зберегти нашу країну, –  каже головний спеціаліст державного архіву Тернопільської області, лейтенант ЗСУ у відставці Ігор Крочак.

Крім цього на виставці представили нарукавні знаки, подаровані музею військовослужбовцями різноманітних підрозділів сил оборони України за 2014-2024 роки. Особливим є шеврон присвячений 100-річчю Української Революції, якого налічується близько ста примірників. 

Нарукавні знаки військовослужбовців 2014-2024 років

Відвідати виставку можуть усі охочі ще впродовж місяця. 

Фото, відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео