На Тернопільщині розвивають нові потужності (відео)

Під час виїзного засідання Міжнародного трейд-клубу, яке відбулося 8 жовтня у Тернополі, були виокремлені пріоритетні галузі економіки нашого краю. На переконання заступника генерального директора ПАП "Агропродсервіс" Федора Шевчука, це, зокрема, - аграрний сектор.  

- Корпорація "Агропродсервіс" взяла участь у засіданні трейд-клубу, бо ми чітко розуміємо, що підприємства, які працюють на Тернопіллі, як промислові, так і агропромисловий комплекс мають надзвичайно потужні перспективи, - сказав пан Шевчук. - Такого роду форуми є надзвичайно важливі. Презентуємо два потужних інвестиційних проекти: Тернопільський м'ясокомбінат, який придбаний корпорацією і реконструкція якого зараз проводиться, та будівництво потужного агрокомбінату у селі Яструбово, який є надбанням нашої корпорації. Тому ми надзвичайно зацікавлені, спілкуємося з інвесторами, і приємно те, що є зацікавленість у партнерів закордонних до цієї тематики.

- Які у вас прогнози? Скільки років ще необхідно Тернопільщині і Західній Україні задля стабілізації ситуації у агросекторі?

- Я хочу сказати, що, маючи такі чорноземи, можливості і сучасні технології, які використовуються, ми можемо при інвестиційному кліматі виходити на європейський і світовий ринок, що вже і реалізується. Я оптиміст у цьому плані.

- Які проблеми є в агробізнесі? Що необхідно ще вирішити?

- Один із головних каменів спотикання у агробізнесі - це проблема власності землі. Це базова проблема, до якої треба дуже виважено підходити. Сьогодні ставити питання про продаж землі, не ввійшовши у правове русло, проявляючи поспішність, є недоречним. Є ще ряд проблем, але я вважаю і акцентую увагу на даній проблемі, бо вона переважає над усіма.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео