На «Вуличному ринку» страви – пальчики оближеш

До центрального парку Тернополя поспішають гурмани, щоб поласувати оригінальними наїдками.

Скуштувати смаколиків на фестивалі охочих так багато, що на деякі страви потрібно чекати не менше години.

Випічку, яку приготувала господиня із псевдо «Настя Спекла», розкупили вчора всього за кілька годин, і тому сьогодні їх не буде.

Ось що пише Настя у своєму інстаграмі: «Вчора мала можливість презентувати свої солодощі, в програмі були асорті макаронів (8 смаків!), чізкейк з горгонзолою, морквяний торт, дуже шоколадне печиво з кусочками шоколаду та горіхами. Не очікувала, що за пару годин скінчиться все, щиро дякую всім, хто прийшов, спробував мої солодощі і вибачте ті, кому не вистачило».

Поласувати на фестивалі можна паельєю з морепродуктами, які готує справжній італієць, баварськими ковбасками, східною локшиною, хачапурі, бургерами, тістечками, капкейками, пирогами, сорбетом з натуральних фруктів, лимонадом тощо. Їдять їх на свіжому повітрі – на газонах спеціально облаштували столики, ящики та сіно. Домашні страви коштують приблизно 20-30 гривень за порцію.

Серед прилавків вирізняється домашня кондитерська «Великі очі». Тут продають домашнє печиво: шоколадні та ванільні пісочні ґудзички, печиво біскотті різних смаків,  яблучний та морквяний пироги.

Головний кондитер Юля розповіла, що найближчим часом «Великі очі» відкриються в Тернополі.

– Ми всі робимо великі очі, коли бачимо щось солодке і смачне. Звідси і назва, – розповідає Юля. – Все починалося з простого захоплення випічкою. Потім виникла ідея створити власний бізнес, проте ми не знали, як заявити про себе Тернополю.

«Вуличний ринок» – це неймовірний фестиваль, який допомагає  розвиватись молодим людям, які ще не займались до того торгівлею. Це чудовий шанс заявити про себе.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео