Ростислав Фук

Нацбанк ввів в обіг нові гривневі банкноти: як вони виглядають (фото)

Модифіковані банкноти з’являтимуться в обігу поступово

До 33-ї річниці Незалежності України Національний банк випустив модифіковані банкноти національної валюти, доповнивши їх дизайн гаслом сучасної України: «СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!». Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Національна валюта поряд із іншими державними символами є атрибутом, який визначає незалежну державу. Гроші – не просто платіжний засіб чи міра вартості. Це символи держави, які кожен із нас щодня тримає в руках. Тож, віддаючи належне незламності нашого народу, закарбовуючи цей переломний момент у народжені української нації, який ми сьогодні проживаємо, ми додаємо на всі банкноти наше гасло, яке звучить по всьому світові, – наголосив Голова НБУ Андрій Пишний.

Андрій Пишний

Модифіковані банкноти з’являтимуться в обігу поступово:

  • Із 8 серпня 2024 року – номіналами 500 та 1000 гривень;
  • Із 23 серпня 2024 року – номіналом 50 гривень;
  • У наступних роках – номіналами 20, 100 та 200 гривень.

Громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти старого зразка. Модифіковані банкноти будуть випускати планово на заміну зношених і поступово замінюватимуть в обігу банкноти зразків 2014 – 2019 років.

Модифіковані банкноти - законний платіжний засіб. Вони перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами відповідних номіналів попередніх років випуск.

Фото НБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео