Оксана Бучко

Нагородили кращих спортсменів області та меценатів спортивної галузі

Кращих спортсменів Тернопільщини нагородили в облдержадміністрації напередодні Дня фізичної культури та спорту, 9 вересня. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих представників спортивної галузі області , які віддали своє життя під час бойових дій у зоні АТО.

Також з гордістю згадали, що 116 спортсменів з Тернопільщини входять у склад збірних команд України. Двоє представників краю – фехтувальниця Олена Кривицька та віндсерфінгіст Олександр Тугарєв взяли участь в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. А парафутболіст Іван Шкварло саме зараз відстоює честь України на параолімпійських іграх. До слова, сьогодні українська збірна з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП  перемогла у грі з ірландською, з рахунком 6:0.

unnamed (2)
unnamed (2)

За підтримку спорту подякували меценату краю - генеральному директору компанії «Агропродсервіс» Івану Чайківському, який також є президентом «Федерації кікбоксингу Тернопільщини».

unnamed (4)
unnamed (4)

- Наша компанія підтримує молодих спортсменів уже не перший рік, - розповідає Іван Чайківський. - Відновлення спортивної галузі повинне бути не лише у містах, а й на селі. Щодо такого підходу, ми знайшли спільні інтереси з «Федерацією кікбоксингу Тернопільщини». Готові надалі допомагати у розвитку цього напрямку, адже розуміємо, що спорт – це здоров’я та міцність нації.

unnamed (3)
unnamed (3)

За словами тренера СК «Поєдинок» Олександра Дульнєва, на даний час тернопільські кікбоксери готуються до чемпіонату України.

unnamed (1)
unnamed (1)

- Цього року 30 спортсменів брали участь в чемпіонаті України. Із них 8 стали чемпіонами, також є 12 призерів,- каже Олександр Дульнєв. - Спортсмени брали участь у відкритих чемпіонатах у Рівненській, Волинській та Івано-Франківський областях, де мали 80% перших місць. Готуємось до чемпіонату України, який проведуть в Харкові 28 вересня. А звідти сподіваємось поїхати в Італію на чемпіонат світу, який проходитиме з 26 жовтня до 2 листопада. Матеріальну підтримку у підготовці спортсменів нам повністю забезпечує компанія «Агропродсервіс».

unnamed
unnamed

Список нагороджених з нагоди Дня фізичної культури і спорту:

 

АНТОНИШИН Катерина Михайлівна тренер-викладач з плавання комунального закладу Тернопільської міської ради “Дитячо-юнацька спортивна школа № 1”
БРОВКОВИЧ Любов Євгенівна провідний спеціаліст Тернопільського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”
ГУДЗЬ Василь Дмитрович   тренер-викладач з легкої атлетики Шумської районної  дитячо-юнацької спортивної школи
ЗАДОРОЖНИЙ Роман Володимирович   директор клубу активного відпочинку “Файні мандри”, м. Тернопіль
КАЗМІРУК Василь Степанович тренер-викладач з санного спорту Кременецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи “Колос”  
КАСАРДА Руслан Степанович   вчитель фізичної культури Байковецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Тернопільського району
КИРИК Богдан Павлович     завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Підволочиської райдержадміністрації
ЛАЙКО Олена Сергіївна   член спілки журналістів України, редактора сайту управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації
МУДРИК Ігор Миколайович   завідувач сектору з питань фізичної культури, спорту та охорони здоров’я відділу культури і туризму, спорту та                      охорони здоров’я  Теребовлянської райдержадміністрації
ПАТРОНИК Ігор Іванович   директор Збаразької районної комунальної дитячо-юнацької спортивної школи
РОГА Василь Ярославович   ветеран спорту, неодноразового переможця Всеукраїнських змагань з лижних перегонів та легкої атлетики серед ветеранів спорту
САВЧУК Світлана Василівна   інструктор-методист Лановецької районної комунальної дитячо-юнацької спортивної школи
УГРИН Ігор Дмитрович   головний спеціаліст управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації
ЧАЙКІВСЬКИЙ Іван Адамович   генеральний директор корпорації “Агропродсервіс”, меценат спорту
ШЕВЧУК Володимир Євгенович вчитель Чортківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, тренер з волейболу Чортківської районної комунальної дитячо-юнацької спортивної школи
ЯКОВІВ Василь Іванович старший тренер-викладач кафедри фізичної культури і спорту Тернопільського національного економічного університету  

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео