Тетяна Бакай

«Наразі відомо про 6 потерпілих»: з’явилися подробиці справи із затриманням працівників ТЦК з Тернопільщини (відео)

Один із потерпілих - батько чотирьох неповнолітніх дітей, якого викрали, незаконно позбавили волі та нанесли тілесні ушкодження, зламали ребра

П’ятьом фігурантам справи, у складі яких є один із керівників районних ТЦК, три його підлеглих та працівник Борщівської міської ради, оголосили про підозру як організованій злочинній групі. Усім підозрюваним інкримінують звинувачення за статтею 122 (насильницькі злочини та нанесення ушкоджень середньої тяжкості), а також окремих затриманих звинувачують за статтями 368 і 369 Кримінального Кодексу України (корупційна схема). Про це 2 серпня повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко. 

Саме зараз відбувається суд, де розглядаються запобіжні заходи затриманим, тож вже до кінця сьогоднішнього дня ми будемо бачити результати. Слідство клопоче за те, щоб усіх п’ятьох підозрюваних арештували без можливості внести заставу. Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі, – зазначив Сергій Зюбаненко. 

Нагадаємо, резонансне затримання службовців ТЦК з Тернопільщини, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних відбулося 23 липня цього року. За даними слідства, 42-річний в.о. керівника вимагав у громадянина скретч-картки на паливо, вартістю майже 15 тисяч гривень за «вирішення питання» про не вручення повістки його брату та не доставлення його в ТЦК та СП для проходження ВЛК. Водночас встановлено, що 54-річний головний спеціаліст вимагав від військовозобов’язаного 1500 доларів США та 200 літрів дизпалива, ціною 12 тисяч гривень, за оновлення військово-облікових даних та проставлення коду без проходження ВЛК та прибуття до ТЦК. 

У ході 37 санкціонованих обшуків вилучено 1 800 000 гривень, 82 000 євро, 96 000 доларів США, чорнову документацію, паливні картки, транспортні засоби, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Правоохоронцям відомо про 6 осіб, які постраждали від злочинного угрупування. Усі вони мали підстави для відстрочки від служби чи броні, повідомляють у поліції. Один із потерпілих батько чотирьох неповнолітніх дітей, якого викрали, незаконно позбавили волі та нанесли тілесні ушкодження, зламали ребра. 

Це було в квітні вночі, до мене увірвались троє у військовій формі, нічого не пояснюючи, збили з ніг і били ногами. Витягнули мене з хати і повезли в невідомому мені напрямку. Я сперечався, що не маю йти воювати, бо діти неповнолітні, але мене продовжували бити. На наступний день мене випустили і згодом з’ясувалось, що мої родичі заплатили за мене викуп 30 тисяч гривень, – розповів потерпілий. 

Після цього інциденту чоловік 2 місяці переховувався на горищі будинку та боявся вийти з дому. 

Ми розуміємо, що потерпілих може бути більше, тож наголошуємо, що якщо ви стали жертвою цього злочинного угрупування, то звертайтесь в ГУНП в Тернопільській області або ж до територіального відділу поліції за місцем проживання, - наголосив заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Андрій Ткачик.

Фото, відео Терену та Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео