Нардеп з Тернопільщини вважає відставку Абромавичуса піаром

«Щодо заяви та відставки Міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, то це більше нагадує піар, аніж корупційний тиск на нього», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Олег Барна. Своє твердження він аргументував такими позиціями.
1. Економіка завалена, малий і середній бізнес нагнули, дрібне і середнє фермерство добивають, щоб забрати в людей ще й землю.
2. Бюджет країни поповнювали за рахунок збільшення податкового тиску та планування продажу ліквідних державних підприємств: укрзалізниця, спиртова галузь, одеський припортовий, лісові господарства та навіть і земля.
3. Економікою країни керував не Айварас, а Яценюк та Яресько, котра будучи Міністром фінансів гребла, вижимала гроші як кожний сільський бухгалтер для бюджету, не думаючи про наслідки і про розвиток економіки. А мало б бути навпаки: ЕКОНОМІКА ВИЗНАЧАЄ БЮДЖЕТ.
4.Чому він не скаржився на системний тиск на нього раніше, а тільки тепер, саме перед ПРОВАЛЬНИМ ЗВІТОМ уряду?
5. Порешті, я сам до нього звертався про негайну заміну керівництва "укрспирту", наведення порядку в цій та інших галузях. Але результату не було.
6. Перебування Айвараса на посаді було, мяко кажучи, безрезультатним. Він хоч і порядний чоловік, але безхарактерний і не принциповий. А такі корупцію в українській владі не долають.
7. Критика європейських політиків є логічною так як побоюються провалу тотального розпродажу ліквідних держпідприємств та землі (на які вони розраховували).
8. Тепер ми переконалися, що українську владну корупцію здолають тільки українські патріоти-кіборги.
Державі таки потрібен український Піночет.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео