Орест Сарматський

Народний депутат з Тернопільщини пояснив, чому він утримався під час голосування «земельного питання»

ЧІА07 (Copy)

Народний депутат України Іван Чайківський обгрунтував свою позицію про можливе введення ринку землі

Норми законопроекту 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» не дають відповіді на низку важливих запитань щодо запровадження ринку землі.

Цю тезу висловив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Іван Чайківський.

- Якщо говорити про реформування держави, актуальність проблеми, то обіг сільськогосподарських земель потрібен. Тому це та частина мого «я», яка «за» цей законопроект. Але крім відповідей на питання «що робити?», нам треба мати відповіді «ЯК?» це буде реалізовано, - вважає народний депутат.

Він також додає, що ті норми, які закладені в проекті закону, його не повністю влаштовують.

- І як аграрія, і як громадянина. Тому я утримався під час  прийняття закону в першому читанні. Тепер переходимо у фазу продовження діалогу і працюємо над правками для другого читання, - написав на своїй сторінці у Facebook Іван Чайківський.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 13 листопада прийняла в першому читанні законопроект 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Законопроектом скасовується заборона на продаж землі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео