Орест Сарматський

Науковці розробили дрон, що рахує полуницю з повітря (Агроновини)

0501 (Copy)

Бельгійський дослідницький інститут обробної промисловості Flanders Make розробив дрон для підрахунку фруктів. 

Летючий робот може підрахувати кількість полуниці з повітря завдяки штучному інтелекту, допомагаючи виробникам сільськогосподарських культур точніше прогнозувати свій урожай. Про це повідомляє futurefarming, пише agronews.ua.

Flanders Make розробили безпілотники, які автоматично складають запаси на складі, та алгоритм, який може, наприклад, підрахувати кількість квітів та плодів на шматочку сільськогосподарської землі, щоб зробити прогноз урожаю, використовуючи камери та датчики.

Ця програма була створена у співпраці з Бельгійським експериментальним центром вирощування фруктів. Вони вже робили ручний підрахунок суничних квітів, щоб передбачити урожай полуниці протягом 3-тижневого періоду. Завдяки безпілотнику це тепер можна зробити набагато швидше.

На Полтавщині виготовляють крафтові солодощі

Полтавська майстриня Тетяна Гаркавенко виготовляє корисні солодощі, зокрема натуральний мармелад, м’яку карамель у банці, пряники, печиво та зефір. 

Її майстерня працює під брендом Honeycake Workshop. Про це пише agronews.ua.

Як розповідає сама Тетяна, натуральний мармелад від Honeycake Workshop без барвників, консервантів і підсилювачів смаку. Це ті солодощі, що можна сміливо давати дітям.

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Виготовляти самостійно натуральний мармелад Тетяна почала після того, як її сина Матвія пригостили мармеладом із супермаркету. Після чого хлопчик опинився у лікарні від алергічної реакції.

Після цієї сумної історії Тетяна почала опрацьовувала рецепти безпечного мармеладу, який не принесе шкоди дітям. Майстриня пропонує мармелад зі зниженим вмістом цукру і мармелад порційний, який підходить для дитячих свят. Також Тетяна пропонує авторську карамель із цілим мигдалем, зефір, печиво та інші солодощі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео