Досвідчені дачники дали поради, як правильно доглядати за огірками (Агроновини)
В Україні вже стартував дачний сезон і городники висаджують розсаду у відкритий грунт.
Цього разу розповімо, як поливати огірки і доглядати за листям, щоб вони не жовтіли. Огірок любить воду, тому поливати його потрібно часто, хоча цей овоч може вести себе недобре.
Про це повідомляє Telegram-канал “Щоденник дачника”, пише agronews.ua.
До початку цвітіння огірки можна поливати не частіше разу на тиждень (якщо пройшов дощ, можна не поливати зовсім). Це потрібно, щоб рослини розвивали сильну кореневу систему.
Після появи квітів поливати треба кожні 3-4 дні, а то і щодня (якщо на вулиці жарко). Огірки дуже люблять полив дощуванням – їх листя активно випаровує вологу-але якщо ви виявили на листках плями, що вказують на хворобу, дощування потрібно виключити і поливати тільки в борозенки, прокладені уздовж рядка рослин.
У теплу погоду поливати слід у другій половині дня, але до 17.00, а якщо ночі холодні, рекомендується ранковий полив. Грунт під огірками після поливу повинна бути вологою на глибину не менше 40 см. під дорослі рослини для цього доведеться вилити приблизно 20-30 л води на 1 кв. м.
Після появи сходів у фазі 3-4 листочків огірки потрібно обробити таким складом: у відро води додайте 30 крапель йоду, 20 г господарського мила і 1 літр молока. Обприскуйте такою сумішшю приблизно раз в 10 днів.
Звечора замочіть шматок хліба у відрі води, вранці розімніть хліб, додайте маленький пляшечку йоду і побризкайте огірки, 1 л. рідини на відро води (що залишилася зберігайте в пляшках в підвалі).
Цим розчином огірки можна обробляти раз в два тижні і до осені.
Озвучено ціни на спаржу в Україні
В Україні триває збирання спаржі. Вона з’явилась у більшості мереж супермаркетів.
Пропонують пучки у 250-450 г. Коштують від 61,90 грн до 150 грн. Про це повідомляє GazetaUA, пише agronews.ua.
Цього року сезон збирання спаржі затягнувся на два тижні через прохолодну першу половину весни. Масово в супермаркети вона пішла минулого тижня. Продукт новий і корисний для здоров’я. Ціни на спаржу знижуються доволі стрімко. Якщо два тижні тому вони трималися на високому рівні, зараз спаржа вже доступніша. Продукцію вподобали українські споживачі за смаковими якостями, тому її купують. Споживання спаржі зростатиме.
Упродовж цього тижня триватиме масове збирання врожаю.
Спаржу не можна зберігати як яблука чи картоплю впродовж усього сезону й продавати за стандартними цінами. Зараз сезон збирання, ціни падають. Улітку вона коштуватиме значно дорожче. Усі регіони України придатні для вирощування спаржі. Зараз великі й сталі виробництва можна на пальцях однієї руки перелічити. Але вони працюють п’ять і понад років на ринку України.
За словами експерта, 500-грамовий пучок спаржі в Україні має коштувати менш як 99 грн у роздріб.
Перші партії спаржі продають за 500-600 гривень кілограм. А потім, коли масове збирання врожаю, ціни опускаються до 50 гривень. Тому прогнозувати вартість важко.
Джерело: agronews.ua