Орест Сарматський

Науковці вивели сорт огірків, який ніколи не буває з гіркуватим смаком (Агроновини)

background with cucumbers

Огірки не є якоюсь рідкістю на городах наших дачників по всій країні. 

Але все ж є у цієї культури екземпляри, які здатні здивувати навіть досвідчених садівників. Мова піде про сорти білих огірків.

Одним із найпопулярніших і поширених сортів білих огірків є Білий ангел. Він має білу шкірку і шипи. Добре росте, як на відкритому повітрі, так і в теплиці. Чудова риса цього виду огірків, що він ніколи не буває з гіркуватим смаком. Сорт Білий ангел відмінно підходить для консервування, і, звичайно ж, для вживання в свіжому вигляді.

Такий сорт є гібридом, за термінами дозрівання належить до середньостиглих. Як правило, дозрівання наступає через п’ятдесят – п’ятдесят п’ять днів. Квіти зазвичай змішаного типу. У вазі один плід досягає зазвичай шістдесят – сімдесят грамів. У довжині огірок досягає сім – дев’ять сантиметрів. Поверхня плоду покрита невеликою кількістю білих шипів. Якщо огірки переростають, то втрачається свіжість в смаку. Як такого імунітету до захворювань даний сорт не має. Огірки гарні у вживанні свіжими, а також підходять для різних заготовок на зиму.

Джерело: agronews.ua

На Прикарпатті фіксують ягідний бум серед дрібних бізнесменів

Популярність фермерських господарств, що вирощують ягоди, на Прикарпатті зростає.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише agronews.ua.

Останніми роками Україна переживає ягідний бум, зокрема і на території Прикарпаття зростають площі насаджень, насичується ринок, налагоджується експорт продукції, насамперед, у країни Європейського Союзу.

Вирощування найбільш традиційних для Прикарпаття ягід через сезонне перевиробництво, створене, перш за все, дрібними виробниками.

На сьогодні ринок, зокрема, європейський, породжує попит на все нові, ще вчора екзотичні, а сьогодні присутні скрізь, ягоди, що залишаються високоприбутковими. І, як сподіваються деякі учасники ринку, залишатимуться такими певний період.

Найбільш популярні  ягоди, які вирощують на Прикарпатті -  полуниця, малина, ожина, лохина, червона та чорна смородина. Крім того, на ринку зустрічаються дикоросла чорниця, суниця та брусниця.

Вирощування ягід – сезонний бізнес. Найбільше їх купують у червні-серпні. Полуницю на продаж найбільше вирощують у червні. Малина найбільший прибуток фермерам приносить у липні-серпні.

Сьогодні лохина – одна з найдорожчих ягід. Крім того, лідер зі зростання кількості плантацій.

Джерело: agronews.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео