Наведення ладу може коштувати тернополянам від 170 до 340 гривень

kolontitul-12_4

У Тернополі триває двомісячник благоустрою. Починаючи із 1 березня, тернополяни активно прибирають прибудинкові території, облагороджують паркові зони та влаштовують толоки.

Доволі часто після весняного прибирання жителі Тернополя починають спалювати траву, внаслідок чого вони й самі страждають. Адже неприємний їдкий запах диму, це далеко не всі наслідки такої необдуманої утилізації сміття. Тут присутній ще й екологічний фактор. Згідно із дослідженнями вчених, при спалювані трави в повітря потрапляють важкі метали, пил, азот та діоксини. Також, при таких діях, пошкоджується і верхній шар землі.

Окрім того, тернополяни, які все ж таки надумають палити суху траву, можуть заплатити штраф від 170 грн до 340 грн відповідно до кодексу України про адміністративні правопорушення, а на посадові особи накладається штраф у розмірі 850 до 1190 грн. Також згідно з статтею 245  Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів і зелених насаджень тернополянам може коштувати від 5100 до 8500 грн або ж навіть обмеженням волі терміном від двох до п'яти років.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео