Євгенія Цебрій

“Навіть якщо ракети збивають, уламки - небезпечні”: тернополян просять не ігнорувати тривогу (відео)

Також влада області звертається до “диванних експертів” не публікувати зайвого у соцмережах.

На щастя, вихідні на Тернопільщині минули спокійно, однак зважаючи на ракетні удари на сусідні області, влада просить усіх не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. На цьому вже вкотре наголосили під час брифінгу ради оборони Тернопільщини 28 березня. 

Не розслабляйтеся, чуєте сигнали тривоги, спускайтеся в укриття та бомбосховища, тому що бачимо, як постраждали міста-сусіди. Ми дякуємо за дуже добру роботу нашій протиповітряній обороні, але навіть якщо ракету збивають, її уламки летять некеровано і можуть попасти будь-де, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Водночас голова облдержадміністрації Володимир Труш просить жителів області не розміщувати у соцмережах фото та коментарі про переміщення військової техніки, розташування військових, озброєнням. Це тільки допоможе ворогам знайти дислокацію наших військ. До того ж за такі вчинки передбачена кримінальна відповідальність.

Бог милував, що на Тернопільщину не прилітали ракети. Але це стосується авіаударів у інших областях: бачимо як жваво «диванні експерти» коментують, де прилетіло, що там зберігалося, чому не вивезли. Вважайте, що ці люди вже заробили собі на статтю у кримінальному кодексі і будуть довго пояснювати, з якою метою вони це робили, - каже очільник області.

Нагадаємо, 26 березня російські повітряні сили здійснили 5 ракетних ударів у межах Львова. 27 березня вибухи пролунали у Луцьку. У обох містах атакували нафтобази.

 

Фото: скріштот з відео Тернопільської військової адміністрації.  

Вибір читачів за тиждень

Відео