Віра Олександрович

Тернополяни можуть долучитися до підключення інтернету в укриттях

Робоча група, до якої входять представники усіх провайдерів міста Тернополя розпочала підключення інтернету до захисних укриттів.

Наразі роботи стримує брак спеціального оснащення. Про це повідомили, 1 березня, повідомили на сторінці Тернопільська обласна держадміністрація у соціальній мережі «Фейсбук». 

- Від самого ранку почала працювати група, в яку входять представники всіх місцевих провайдерів, - каже заступник директора департаменту цифрової трансформації, начальник управління з питань цифровізації Сергій Вербовий. – Їхня мета – забезпечення Wi-Fi-покриття у бомбосховищах.

Сергій Вербовий

Нагадаємо, насамперед проводять інтернет до укриттів, що розраховані на велику кількість людей. І вже виникла проблема із обладнанням.

- Тому ми просимо громадян і різні спільноти долучитися до збору обладнання. – додає він. - Зокрема, необхідні маршрутизатори, «точки доступу», а також кабелі, тобто будь-яке мережеве оснащення. Цього нині найбільше не вистачає.

Усі, хто хоче допомогти, можуть звертатися просто в департамент цифрової трансформації обласної держадміністрації (вул. Грушевського, 8 – прим.). Також створили Телеграм-канал «ІТ Допомога Тернопілля», що об'єднує волонтерів і представників креативного ІТ-кластера.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна держадміністрація

 

Вибір читачів за тиждень

Відео