Тамара Коблик

Навмисно завищували ціну: селищна рада переплатила за газ майже чверть мільйона гривень

Прокуратура вимагає повернення безпідставно сплачених коштів за газ для забезпечення закладів освіти, ціни на який збільшували на 215 %

Бучацька окружна прокуратура оскаржує правомірність підвищення ціни на газ, яку встановили за умовами договорів між селищною радою Чортківського району і товариством з обмеженою відповідальністю. В результаті було переплачено понад 240 тис. грн. Про це повідомили в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури

Встановлено, що між селищною радою Чортківського району і товариством з обмеженою відповідальністю у 2020 році укладено договір постачання природного газу закладам освіти та установам органу місцевого самоврядування територіальної громади.

Надалі сторони уклали 8 додаткових угод до даного договору, згідно яких ціну газу було збільшено на 215 % з одночасним зменшенням кількості кубометрів газу на 51%. При цьому сторонами не обґрунтовано та документально не підтверджено необхідність збільшення ціни на паливо.

Відтак, прокуратура через суд вимагатиме визнання вказаних угод недійсними та повернення безпідставно сплачених коштів до бюджету.

Господарським судом  відкрито провадження у справі.

Нагадаємо, на Кременеччині з газопостачального товариства стягнуть понад 250 тис. грн переплачених за газ для закладів освіти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео