Тамара Коблик

Найшкідливіші продукти з супермаркету: топ-7

Підбірка продуктів, від покупки яких варто відмовитися або замінити на аналогічні, але приготовані вдома

Існує ряд продуктів, які не варто купувати в магазині. Вони можуть кишіти патогенними мікроорганізмами, містити канцерогени та інші небезпечні речовини. Причому потенційно шкідливими можуть виявитися товари, які навіть вважаються корисними, пише novyny.live.

Готовий салат в упаковці

Нарізаний і упакований зелений салат – вкрай підступна їжа, яка лише здається корисною і здоровою. Зазвичай на упаковці пишуть, що продукт готовий до вживання. Однак на листі можуть мешкати бактерії, що викликають кишкові захворювання. Вони опиняються на зелені з ґрунту. Тому краще брати ціле листя, які перед вживанням слід ретельно вимити.

Оброблене м’ясо

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала ковбасу, сосиски, бекон і подібні напівфабрикати канцерогенами. Нітрити, що містяться в цих продуктах, коли потраплять до кишківника, здатні перетворюватися в нітрозаміни, що провокують розвиток раку. А копченості містять ще один небезпечний компонент – бензпірен. Краще купити хороший шматок м’яса і приготувати його вдома.

Готовий чай в пляшці

Цей напій нічого спільного зі справжнім чаєм не має. Бутильований “чай” складається в основному з води і цукру.

Продукти з фруктовими наповнювачами

Любите йогурти, булочки і круасани з ягідним або цитрусовим смаком? Той самий ароматний наповнювач – це коктейль з консервантів, загусників і ароматизаторів. Нічого корисного в таких продуктах немає. Швидше, навпаки.

Майонез

Класичний майонез складається з яєць, оцту, гірчиці, соняшникової олії і спецій. Але в магазинний додають ще консерванти, барвники і стабілізатори. А майонез зі зниженим вмістом жиру ще більше напханий крохмалем і цукром.

Мелені спеції

Ароматні прянощі зазвичай імпортні і тому не коштують дешево. Щоб обдурити покупця, в упаковку часто кладуть дешевші і посипають глутаматом натрію – підсилювачем смаку. Він нешкідливий, але викликає звикання, і їжа без нього починає здаватися позбавленою смаку.

Хліб

Борошно для покупного хліба відбілюють за допомогою хімічних речовин (перекису бензоїлу), після чого воно довго зберігається і не схильне до інвазії комах. У процесі приготування в хліб додають різні добавки, такі як ущільнювач тіста, підсилювачі смаку, ПАР і т.д. Вони збільшують термін придатності і роблять продукт більш привабливим. Але для здоров’я це жирний “мінус”.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео