Орест Сарматський

Назвали область, де комбайнер отримує від 2 тисяч грн за день (Агроновини)

0601 (Copy)

На Чернігівщині комбайнери у жнива отримують від 2 тис. грн заробітної плати в день.

Про це повідомляє gorod.cn.ua.

За словами члена постійної комісії Чернігівської обласної ради з питань агропромислового комплексу, керівника господарство «Соната» у Великому Листвені Городнянського району Івана Якуби, комбайнери заробляють від 2 тис. грн/день.

– Може бути і 3,5 тисячі гривень у день. Дивлячись, який урожай. Яка погода. Скільки годин на добу дає працювати, – додав Іван Якуб.

Фермери запевняють, що комбайнери у провідних господарствах в жнива заробляють до 60 тис. грн/місяць.

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Сезон кавунів може завершитися вже за кілька тижнів

Наближається кінець сезону і ціни на кавуни стають ще привабливішими для покупців. Так супермаркети, б’ючись за відвідувачів, влаштовують акції із цінниками до 3-3,5 грн/кг кавуна, що не може не радувати кінцевого споживача. Про це повідомляє kurkul.com спільно з freshbot.

Баржа із кавунами, що прийшла минулого тижня до столиці із Херсонщини, тільки підігріла інтерес до смугастої ягоди, а спекотна погода довершила це і вже тиждень потому все ще попит залишається досить великим.

Виробники Херсонщини кажуть про те, що вже за кілька тижнів можна буде завершувати сезон, проте локальні виробники по всіх областях ще збирають досить великі партії і забезпечують місцеві супермаркети та ринки кавуном і казати про швидке закінчення сезону не доводиться.

Експортний рух кавуна з України цього року був не настільки вражаючим, щоб наші конкуренти на зовнішніх ринках нервували, проте українські фермери більше відпрацювали усі процеси, що напряму покращують експортний потенціал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео