Орест Сарматський

Названо культуру, урожай якої може стати рекордним у 2019 році (Агроновини)

2502 (Copy)

Урожай рапсу може стати рекордним у 2019 році. Про це заявила аналітик ІА «АПК-Інформ» Юлія Іваницька.

- Валовий збір соняшнику в 2019 р може скласти 14,9 млн т проти 15 млн т роком раніше, —  пояснила вона.

Згідно з прогнозами експертів, площа соняшнику в Україні під урожай 2019 році декілька знизиться відносно минулого року (в межах 2-5%), склавши 6,1-6,3 млн га. При цьому показник буде відповідати досить високому рівню попередніх 3 років, не зважаючи на те, що, за офіційними даними, поточні темпи сівби олійної на 10% поступаються торішнім.

Цьому буде сприяти ряд факторів: висока товарна ліквідність соняшнику, особливо високоолеінових олієнасіння, наявність потужної переробної промисловості, зростання світового попиту на соняшникову олію і шрот.

По соєвих бобах очікується значне скорочення площі. До середини травня олійна культура посіяна на площі 1 млн га, що на 30% поступається торішньому показнику і на 34% — середнього за останні 5 років. У зв'язку з мінімальними темпами сівби за останні 8 років, за оптимістичними очікуваннями аналітика, площа сої в поточному році може скласти 1,5 млн га (1,74 млн га роком раніше) за умови деякої активізації сівби в періоди відсутності дощів.

Тим часом в 2019 р очікується зростання виробництва ріпаку. За оцінками ІА «АПК-Інформ», з площі 1,3 млн га (+ 22% до минулого року) може бути зібрано 3,6 млн т олійної (+ 26%), що стане максимальним урожаєм цієї культури.

Держава цілеспрямовано знищує конярство, – Терещенко

В Україні діє низка корупційних схем зі знищення кінних заводів. Про це на своїй сторінці на facebook  написала громадська діячка Олена Терещенко, повідомляє АgroРolit.com.

 - Чи Ви в курсі, що під час Вашого керівництва організований комплексний голодомор породистих скакунів майже на всіх 14-ти кінних заводах України? Чи Ви в курсі, що породистих скакунів майже збанкрутілі кінні заводи масово здають на м‘ясо? І здають звичайно протиправно, навіть не ховаючи зазначеного факту! Чи Ви в курсі «діяльності» ДП «Конярство України» та низки корупційних схем зі знищення кінних заводів й заволодіння їх майном, зокрема землею, та ЧОМУ проявляєте повну бездіяльність? – написала Олена Терещенко.

Вона додала, що породисті скакуни – наше національне багатство, яке формувалося століттями.

2501 (Copy)
2501 (Copy)

Нам з Michel Terestchenko неймовірно боляче спостерігати як зараз цинічно знищують орловських рисаків, виведених на кінних заводах Терещенків. А це єдині орловці, яких вдалося врятувати після більшовицького перевороту... До речі, частина з них прекрасно почувається в Росії, де, на відміну від України, зовсім інше ставлення до цієї галузі. Чи в курсі Ви, що селекційна робота вже майже не ведеться, а переможці Дербі, чемпіони, ринкова вартість яких десятки — сотні тисяч доларів, а також безцінні для селекції представники породи, кинуті на голодну смерть на підконтрольних Вам заводах?", – запитує вона.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео