Неймовірну історію з життя Ганни Попович показали у Тернополі

Пр

Фільм молодого документаліста Тараса Химича «ЖИВА»/«ALIVE» вперше показали на кіноекрані у Тернополі в кінотеатрі Cinema city.

На появу цієї документальної стрічки чекали сотні людей. А справжню історію відважної зв’язкової з куреня «Довбуша» знають одиниці.

Тарасу Химичу вдалося оживити історію Карпатської України, часи сталінської окупації Західної України. Розкривши правдиву історію Першої дивізії зброї «Галичина»  –  кліпмейкер зняв незалежний художній фільм «ЖИВА».

Стрічка вийшла у Всеукраїнський прокат 24 листопада.  Слоган кінострічки: «Одного разу один зрадить тебе, а ворог, у вирішальний момент, врятує життя!»

Кінофільм знятий на реальних подіях, розкриває невідомі сторінки з життя української зв`язкової УПА Ганни Попович. Реальні події з героїнею фільму трапилися у 1950-х роках. А коли жінці виповнився 91 рік, вона все ж розповіла свою історію авторам стрічки та дозволила втілити її на екрані.

Надзвичайна екранізація, дивовижні пейзажі Українських Карпат (Горгани, де розгорталася справжня історія), чуттєвість, відданість, зрада і легкість – все це поєдналося у одній стрічці, зйомки якої тривали впродовж 3-х років. Сцени допитів знімали у Львівському національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

- Насправді, фільм вражає. До кінчиків пальців, і тремтіння голосу… - ділиться враженнями глядачка Романа Карпюк. – Це другий український фільм, за який варто дякувати. Який варто дивитися, радити і згадувати.

Під час зйомок фільму «Жива» було використано передові технології, яких ще не було в Україні: унікальна побудова композиції візуального ряду, оригінальна авторська звукова доріжка, художнє оформлення, використання справжньої техніки та зброї 1940-50-х рр., постановка бойових сцен, робота з найкращими військовими консультантами та істориками України.

- Я не розумію одного, чому на премєру в Тернополі прийшли одиниці, і здебільшого люди старшого віку. Де ж молодь? Навіть не заповнили зал, - каже пан Ігор, глядач.

- Мені особливо близька ця тема, адже дід мій в цих краях також боровся з окупантами. Це одна з тисяч героїчних історій, надзвичайно цікава, - розповідає тернополянин Тарасенко Павло. - Перед прем’єрою стрічки я цікавився історією повстанки.

Документальну стрічку Тараса Химича «Жива» можна буде переглянути ще сьогодні о 20:10 та 23:50 у «Cinema city», що в ТРЦ «Подоляни»

Вибір читачів за тиждень

Відео