Віра Олександрович

«Незаконну» квасолю хотіли експортувати з Тернопілля

квасоля

Податкова міліція на Тернопільщині запобігла незаконному експорту сільськогосподарської продукції. Переправити за кордон намагалися товару на майже 900 тис. грн.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС)  у Тернопільській області.

- Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в області проводили операцію «Рубіж-2016» і розслідування кримінального провадження, - кажуть у податковій. – Тоді й викрили посадових осіб одного із підприємств, які внесли завідомо неправдиві відомості до експортних митних декларацій.

Підприємство намагалося експортувати за кордон понад 67 тонн квасолі невідомого походження. Загальна орієнтовна вартість товару - 878 тис. грн.

- Варто зазначити, що у грудні підприємство подало до Тернопільської митниці ДФС експортні декларації на товар «Квасоля біла, лущена, не подрібнена, не оброблена, призначена для продовольчих цілей», - уточнили фахівці. – У цих паперах вказані недостовірні відомості стосовно виробника.

Виявилося, виробник, зазначений у митних деклараціях, таку продукцію не вирощував і експортеру не поставляв. Тож на підставі ухвали суду на вказаний вантаж наклали арешт.

Тривають слідчі дії.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео