Нездійснені мрії мами призвели до наклепу на тернополянина

0ee330122f2b7668e449aaa29dd7c9b3

Нещодавно навколо звичайнісінького конкурсу «Міс Інстаграм», що проводили у соціальній мережі, визрів скандал, який розпалила матір однієї з його учасниць. Тернопільські ЗМІ багато писали на цю тему, щоправда, інформацію подавали однобоко.

Організатор цього конкурсу розповів ТЕРЕНу, як насправді все відбулося:

- Конкурс «Міс Інстаграм» - це можливість для кожної дівчини, що мешкає в Тернополі, позмагатися за першість серед учасниць та отримати приємні призи. Щоправда, така нагода «вибороти» титул, можлива лише в мережі, - розповідає організатор Віктор Гунька, студент ТНМДУ.

Ідея проведення конкурсу «Міс Інстаграм» прийшла до хлопця спонтанно:

- Захотілось урізноманітнити сірі зимові будні і провести якийсь яскравий проект. Конкурс відбувався у декілька турів: з-понад 45 учасниць методом голосування обрали 8 красунь, які мали змогу поборотися за головний приз проекту, а також звання «Міс Інстаграм – Тернопіль.

Переможниці конкурсу пообіцяли головний приз – мейк-ап від професійного візажиста, фотосесію, а також сертифікат від інтернет-магазину, який став партнером конкурсу.

- Звичайно, у будь-яких конкурсах є свої правила (зазвичай вони висвітлюються перед початком проекту). Одним із таких пунктів «Міс Інстаграм», а також головним табу було використання програми для накрутки «фейкових» голосів. При невиконанні умов учасницям загрожувала дискваліфікація, - продовжує хлопець. - Так трапилось, що більшість учасниць не дотрималися нашого головного правила та активно залучали не справжні сторінки до голосування. Більше того, дехто з них стверджував, що це їх «родичі» з інших країн. Після моніторингу голосів, ми були змушені дискваліфікувати більшість учасниць! Про що їм написали після створення спільного діалогу і одній із соцмереж.

Звісно, ми розуміємо, що, як би не було, учасниці старались. Вони виконували правила і все-таки взяли участь у конкурсі. Тому адміністрація спільноти вирішила подарувати усім учасницям подарунок, а саме: спільну «Новорічну фотосесію» для усіх фіналісток і сертифікати від інтернет-магазину.

Всі, наче б то, погодилися, але одна з учасниць (Ілона Лаврів), не поважаючи думку адміністрації, а також, не бажаючи ділитися фотосесією й іншими призами з дівчатками, почала диктувати свої правила і вирішила себе оголосити «переможцем», про що повідомила у ЗМІ.

Окремі засоби масової інформації не оприлюднили коментарі ані від керівництва спільноти «Instagram_Ternopil», ані від інших учасниць конкурсу. Що дуже обурило організатора.

- …Тому її оголошення себе переможцем, без підтвердження, як мінімум, є неправдивою інформацією, - продовжує розповідати хлопець. - Згодом до мене написала мати Ілони, та активно почала звинувачувати: «Ви б не брались організовувати конкурси, не маючи для цього навиків! Надалі, щоб не мати претензій, запам’ятайте, що правила прописують НА ПОЧАТКУ (!) і не змінюють, коли переможець випадково виявився не тим, ким вам би хотілось.», «Подарунок усім учасницям, це не одній моїй «фаворитці». Як стверджує мати Ілони, після того, як ми висвітлили реальну картину голосування, Лілія Лаврів (мати) вирішила, що: «А як можна дискваліфікувати? Це рішення не обґрунтоване». Тобто, їй байдуже на правила, головне щоб переможцем стала її донька, навіть якщо порушені умови конкурсу! І головне - усі учасниці погодились із рішенням та активно його підтримали, крім однієї!

- Але, на превеликий жаль, жінка пішла далі і вирішила опублікувати у ЗМІ те, що наша спільнота, і конкретно я, є «обманщиком» і не визнав, що її дитина виграла! Також активно втрутилась у моє особисте життя, стверджуючи, що: «А тепер про результати конкурсу. Гунька вирішив, що найсправедливіше буде, коли призом стане колективна фотосесія (а не обіцяна фотосесія для переможниці), правда, без Ілони Лаврів, бо вона на неї не погодилась, а потім він з дівчатами піде на каву (Може, це й була його початкова ціль?)». При цьому пані Лілія не вказала, що пропозиція піти на каву була від однієї з учасниць! І після цього однобічно висвітлила інформацію про мене, стверджуючи, що я насміхаюсь з її доньки.

М1
М1

М2
М2

Виходячи з цього, організатор конкурсу «Міс Інстаграм» заявив:

- Моє звернення до юриста буде і я вимагатиму, як мінімум, публічного вибачення за наклеп від матері дівчини!

Ми запитали згоди в учасниць та попросили скриншот із спільного діалогу, про який розповідав нам організатор. У даному діалозі пропозиція «піти на каву» була зініційована не Віктором, а однією з суперниць Ілони.

Діалог
Діалог

- Ну що можна сказати про конкурс, напевно те, що справді цікаво було брати в ньому участі - адреналін в крові, ну і звичайно думка інших людей зі сторони, - розповідає ще одна учасниця конкурсу Аня Габорець. - А про ситуацію, що склалася, можу сказати лиш те, що дівчина Ілона все занадто близько взяла до серця, не обовязково мати титул «Міс» з інтернету», щоб просто носити його все життя. Це ж лише конкурс. Кожна людина повинна відчувати, що вона сама-сама, і звання тут нічим в майбутньому не поможуть, тим паче в 13 років. Був неприємний конфлікт на рахунок того, хто виграє, всі почали сперечатись, але це просто безглуздо. Я ж запропонувала спільну фотосесію, на яку всі погодились окрім однієї дівчини, бо за неї «всі родичі з усього світу голосували» і це несправедливо - по її словах. Ну інші дівчата підтримали мою ідею, і ми так знайшли спільну мову. Навіть запланували сходити усі разом на каву, а потім Віктор висунув пропозицію піти всім разом вже після самої фотосесії.

- Знаєте, - ділиться Аня. - В подібних конкурсах беру участь вперше, та зрозуміла: чи виграв ти, чи ні - це не відіграє нічого в твоєму житті. Ти ж не будеш працювати в майбутньому із званням «Міс інстаграм». Це просто додаток до самооцінки. Дівчата, хто в майбутньому буде брати участь в подібних конкурсах, не сприймайте все близько до серця, відносьтесь до цього з гумором, а до життя з позитивом… і все буде на вищому рівні!

- А за організаторів можу сказати те, що не кожна людина буде виділяти свій час, нерви, та кошти на подібні конкурси. Наскільки я знаю, Віктор – студент медичного університету і громадський діяч, волонтер… Повірте, все це вимагає не мало зусиль. Ну а ми з дівчатами дякуємо Віктору за майбутню, оригінальну фотосесію.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео