Ростислав Фук

Нічна атака ракетами та «шахедами»: що відомо (оновлено)

Це вже 15-та повітряна атака ворога на Київ від початку травня

У ніч на 29 травня росіяни атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами. Про це повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

Ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря.

З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – 35 ударних дронів.

Протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».

Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей:

– 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;

– 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;

– 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою.

Росія вночі 29 травня вчергове здійснила масований обстріл Києва. Після 3 ночі у Києві прогриміли перші вибухи. Влада повідомила про успішну роботу ППО, пише ТСН.

Це вже 15-та повітряна атака ворога на столицю від початку травня. Загалом було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

Росіяни-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Цією ночі знов були дрони - за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Практично одночасно з атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків, - повідомили в КМВА. 

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко написав:

Дякуємо нашим силам ППО за філігранну роботу! Ще одна складна ніч для столиці. Але, завдяки професійності наших захисників, внаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих.

В результаті ворожої атаки 29 травня постраждали Голосіївський, Подільський та Святошинський райони Києва. Так, у Подільському було зафіксовано падіння уламків на дах одноповерхового приватного будинку. У Святошинському районі, де уламки впали на відселену будівлю, рятувальники ліквідовували пожежу. На щастя, обійшлося без жертв.

Нагадаємо, 28 травня Україну атакували рекордною кількістю дронів-камікадзе - 54.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео