Ростислав Фук

На Тернопільщині попрощалися з Героєм Артуром Романюком (фото)

Вічна пам'ять Герою

Із військовослужбовцем Артуром Романюком попрощалися в Лановецькій громаді 28 травня. Про це повідомили на сторінці громади в фейсбуці.

Герой був командиром 3 механізованого відділення 1 механізованого взводу 4 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини А0998, молодшим сержантом. Нагадаємо, зв'язок із ним втратили ще у грудні 2022 року. Виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Яковлівка Бахмутського району Донецької області, військовослужбовець зник безвісти. І майже через пів року Лановецька громада зустріла тіло загиблого воїна та провела його в останню дорогу.

Під звуки сирени та майоріння національного прапора похоронний кортеж прибув на центральну площу Ланівців.

Він повернувся додому янголом і зібрав нас усіх, щоб нагадати – війна триває, і справжню свободу для нашої країни здобувають мужні воїни. Артур зростав при церкві, ми його благословляли на службу в армію, в АТО, а тепер прощаємось назавжди», - зазначив отець Іван Мануляк.

Військовослужбовця провели востаннє на подвір’я рідного дому, а звідти – на місце вічного спочинку. Під звуки військового залпу та державного гімну матері вручили державний прапор, як символ держави, свободу і незалежність якої виборював її син.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Артура Романюка з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять Герою.

Нагадаємо, із 35-річним військовослужбовцем Володимиром Сухим попрощалися в Білобожницькій громаді 26 травня.

Фото Лановецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео