Тамара Коблик

Нічна повітряна тривога в Україні: є загиблі і поранені (оновлено)

Повітряна тривога в ніч проти 28 квітня була оголошена в усіх областях України, у Тернополі вона тривала майже дві години, з 4:20 до 6:14

У ніч на п’ятницю, 28 квітня, Росія здійснила нову масовану атаку українських міст. У районі Києва збили 11 ракет та 2 БПЛА, в Умані одна з ракет влучила в житлову дев’ятиповерхівку, у Дніпрі загинули жінка та дитина. Про це пише НВ.

Повітряна тривога в ніч проти 28 квітня була оголошена в усіх областях України, у Тернополі вона тривала майже дві години, з 4:20 до 6:14. Столицю масовано атакували ракетами вперше за понад 50 днів.

  • У ніч на 28 квітня Росія обстріляла Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря
  • Сили оборони ЗСУ збили 21 з 23 ракет Х-101/Х-555 та два БПЛА
  • На підльоті до Києва збили 11 ракет, в Оболонському районі столиці уламки перебили локальну лінію електромереж
  • Внаслідок нічної атаки в Україні 25 загиблих та понад 20 поранених в трьох областях: Черкаській, Київській, Дніпропетровській
  • В Умані дві ракети пошкодили кілька багатоповерхівок, один під'їзд повністю зруйновано: 23 загиблих, серед них 4 дітей, 18 поранених. В Черкаській області оголошено триденну жалобу.
  • У Дніпрі внаслідок удару загинула жінка і дворічна дитина
  • В місті Українка в Київській області - двоє постраждалих внаслідок влучання уламків у багатоповерхівку, серед них дитина.

У Дніпрі зруйнований приватний будинок. Загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Троє людей постраждали, - написав на своїй сторінці у фейсбуці голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. - 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні. 31-річний чоловік лікуватиметься амбулаторно.

У місті вороже залізяччя зруйнувало й будівлю приватного підприємства. Там виникла пожежа. Її вже загасили.

Й досі вогнеборці працюють на іншому об’єкті, який понівечено через ворожу атаку. Горить будівельна база. Полум’я охопило 400 кв метрів. На цю хвилину його вдалося локалізувати.

Постраждала 70-річна жінка. Лікарі надали їй допомогу, від пережитого оговтуватиметься вдома.

В Умані всього 10 жертв російської агресії станом на 10:05, – Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко прокоментував ракетний удар рф по Умані станом на 09:00 та розповів деталі цієї трагедії.

Сьогодні о 4:30 ранку ворог завдав ракетного удару по Умані. Одна з ракет потрапила у житловий дев'ятиповерховий будинок. У цьому будинку практично знищено перший під'їзд. За попередніми даними, у цьому під'їзді проживали 109 осіб, 46 квартир, з них 27 повністю знищені, – Ігор Клименко.

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Фото зі сторінки Сергія Лисака у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео