Олена Чепіль

Новообраний молодіжний міський голова Тернополя поділився планами на найближчий рік (фото)

9K9B9034

11 листопада на посаду нового молодіжного мера Тернополя обрали Дмитра Дем’яненко. Хлопець уже встиг поділитися із редакцією «Терену» про свої ідеї, задуми й плани на ближчий час.

- Доброго дня, Дмитре! Поділіться, будь ласка, на що найбільше будете звертати увагу й у якій сфері рухатиметесь з командою далі?

- По роботі молодіжної міської ради в нас є основні 4 вектори, по яких будемо йти: заходи, операційна діяльність, співпраця та навчання. У молодіжну міську раду входить 29 представників різних об’єднань і кожен з них проявляє ініціативу в проведенні різних заходів, навчальних тренінгів для молоді й мешканців міста.

Першим ділом, яким будемо займатись – це складання плану праці й вже 25 листопада зможемо презентувати його місту Тернопіль.

- Що пануєте реалізувати за цей рік?

- Ми хочемо організувати школу лідерства для учнів, школу волонтерства, плануємо аби проводились психологічні тренінги для студентів спільно з центром психології Тетяни Білінської та всіма університетами нашого міста також обов’язково будуть відбуватись спортивно-патріотичні змагання «Кубок Шухевича». Хочемо створити ще один молодіжний простір в центрі міста, адже в нас, у Тернополі, є таких лише два. Як на мене, це дуже мало. 

- Чи буде оновлено склад ММР?

- Буде оновлено наш регламент й комісії. Також плануємо додати ще одну комісію, яка буде працювати із медіа й налагоджувати з ними контакти.

9K9B9088
9K9B9088

- Які цілі Ви собі вже поставили?

- Згідно статистичних даних, 4% молоді Тернополя займаються активним способом життя, починаючи від ходіння на різні гуртки. Також 18% знає про молодіжну міську раду у Тернополі. Ми за рік хочемо змінити ці показники, а саме з 4% активної молоді до 10% та з 18%, які знають про нашу раду збільшити до 30%. Хочу показати, що молодь Тернополя є найбільш активною і думаю, що в нас це обов’язково вийде.

- Розкажіть про свої враження після того, коли Вас обрали головою молодіжної міської ради.

- Емоції були дуже змішані. З одного боку я був радий, а з іншого боку я розумів, що наступний рік буде продуктивний, насичений на роботу та зміни. До цього йшов 2 роки, а якщо взяти весь мій шлях, то це займе близько 10 років, починаючи моментом, коли прийшов у громадську активність й закінчуючи тим, коли став молодіжним міським головою.

9K9B8939
9K9B8939

- Як проходило саме голосування?

- Після того, коли кожен з кандидатів висунув себе, відбулись презентації їхніх програм, бачення й розвитку ММР. Також всім ставили ряд запитань і вже по завершенню цього, відбувались голосування.

- Чи достойні були у Вас конкуренти?

- У мене була досить сильна суперниця Аліна Чепіга, яка є представницею ГО «Манго». Я їй дуже вдячний за дух змагань. Це важливо, що майже на кожних виборах молодіжного міського голови є кандидатури, які конкурують між собою, які варті перемоги. Навіть незважаючи на різні перешкоди, ми стараємось розвиватись і після того, коли перестаємо бути суперниками, далі працюємо разом на благо всієї молоді Тернополя.

9K9B8999
9K9B8999

- Дякуємо за Вашу жагу до праці й бажаємо успіху й натхнення на новій посаді.

Фото надані співрозмовником

Вибір читачів за тиждень

Відео